Autó Bikázás, Kocsi Bebikázása

Autó Bikázás, Kocsi Bebikázása

Nem indul az autóm, mit tegyek?

Autó Bikázás, Kocsi Bebikázása

Kattints az akábbi képre, majd add meg a helyzetedet! Fontos tudnivalók lejjebb!

Máris megkapod a közelben lévő autósegély szolgáltatók listáját, akik bebikázással életre kelthetik az autódat.

Add mega a pozíciód!

Célszerű a helyzet meghatározása után kiválasztani a szolgáltatás menüpontban a szervizautót, hisz neked ez esetben elég egy ilyen szolgáltató is. Ha nincs közelben esetkocsi akkor válaszd az autómentőt, hisz manapság szinte mindegyik fel van szerelve bikázó cuccal!

Autó bikázás szervizautó segítségével!


Tudnivalók:

Van az úgy, hogy korán, az első hideg téli reggelen munkába sietünk , és nem indul az autónk. Az autósok nagy többsége nem ellenőrzi akkumulátora állapotát a tél beállta előtt, és így a meglepetést nem a Mikulás hozza, hanem az első hideg, na meg az akkumulátor. Van olyan eset is amikor rajt hagyjuk valamelyik fogyasztót ami reggelre szépen leeszi az akksit. Nos ez többnyire a mi hibánk. Ilyenkor elindul a kapkodás, az autósegély szolgálat telefonszámának keresése, és ismerősök hívogatása. Az Autómentő Kereső megoldást kínál erre is, hisz a legtöbb regisztrált autósegély szolgálat ismeri az autó bikázás fogalmát. Itt nem egy megvadult bikára kell gondolnunk – jó vicc – hanem egy okos indítóeszközre, ami segít elindítani a járművet. A kocsi bebikázása után célszerű valamelyik szakműhelybe ellátogatni, és átnézetni az aksit, hogy legközelebb ne az autósegély szolgálat telefonszáma után kelljen kutatni ha nem indul az autónk.

 

Ha érdekel mi takar az autó bikázás fogalma, elmondjuk egyszerűen. Nos ilyenkor egy külső áramforrást ( egy másik aksit vagy egy okos indító eszközt) csatlakoztatnak a gépjármű akkumulátorához majd indítanak. Lényegében egy külső áramforrásról indítják el a járművet. Régen a nagyobb cégeknél a belső, vállalati autósegély szolgálat, kis erre a célra kialakított kocsikon húzta az egymásba kötött nagy teljesítményű akksikat, hogy a teherautókat a reggeli hidegben életre keltse. Ezeket hívták fagybrigádoknak is, akik volt, hogy le sem állították éjszakára a tehergépkocsikat megelőzendő a reggeli problémákat. Az autó bikázás a mai napig élő fogalom maradt.

 

 

Autó Bikázás! Vissza a bejegyzésekre

Cégeknek

Azonnal látható az autómentők pozíciója
Ingyenes alapszolgáltatás
További csomagok alacsony havidíjjal
Ingyenes mobil app

Magánszemélyeknek

Gyors segítség bárhol, bármikor
Non-Stop autószállítás
Nincsenek felesleges plusz költségek
Egyszerű, gyors kommunikáció