+36709458383
Autóbehozatal Külföldről
Autóbehozatal Külföldről
Autóbehozatal menete külföldi országokból
Autóbehozatal Külföldről

Nemzetközi Autóbehozatal Autószállítás Külföldről - Külföldi Svájci Autó Behozatal

 

Hívj minket SEGÍTÜNK: Kattints a fejlécen vagy képernyő jobb oldalán a Telefonra!

Manapság a külföldi használt autók behozatala virágkorát éli. Nem csoda, hisz Svájcban vagy Németországban az autókat általában 3-5 évig használják, majd újra cserélik. Az sem hagyható figyelmen kívül, hogy a kiváló minőségű német utakon a nyugdíjas házaspár óvatosan használja az autót, vagyis nem hajtja szét, nem úgy, mint sokan itthon. Külföldről tehát igazi kincseket hozathatunk be, ha okosan választunk. Tudni, kell azonban, hogy a magyar bürokrácia ezt a szegmenst is komolyan ellenőrzi és szabályozza, így a honosítás, valamint a forgalomba helyezés nem kis költséget és idő ráfordítást jelent. Hogy ez mit is jelent pontosan, azt lentebb taglaljuk.


Külföldi Autó Behozatal - trükkök, tanácsok, tudnivalók:

 

Kezdetben természetesen fel kell mérni a kínálatot, amit a többség elsősorban az internet segítségével tehet meg. Az interneten elég sok információ van fent általában az autóról, bár ez attól is függ, hogy az áruba bocsátó mennyi információt oszt meg. Van, aki többet, van, aki kevesebbet. Ha meg van a kinti autó, akkor a legjobb, ha ki tudunk menni érte, mivel látatlanban még ruhát sem feltétlenül jó ötlet venni, nem, hogy autót. Az internetre feltöltött képek, elképzelhető, hogy kizárólag az autó pozitívumait mutatják, helyszíni szemle során viszont a legtöbb hibát megláthatjuk. Azonban a kiutazás költségekkel jár, mint például a benzin, a pálya matricák, valamint a hideg élelem és italok. Ha nem vagyunk biztosak nyelvtudásunkban, akkor érdemes valakinek a segítségét kérni, aki jól beszéli a nyelvet. A behozott autót akár itthon is megvásárolhatjuk, azonban ebben az esetben vagyonszerzési illetéket is kell fizetni. Nagyon fontos, hogy az autó összes papírja rendben legyen. Az adásvételi szerződést két nyelven kell megkötni, amiknek tartalmaznia kell az eladó és a vásárló minden adatát, valamint a gépjárművét is, többek köt az aktuális kilométerállással. Ezenkívül a birtokba adás helyszínét, idejét, valamint az árat is. Ezután az autót traileren vagy ideiglenes rendszámmal hazavezetve el lehet hozni.


Autóbehozatal Külföldről - honosítás, forgalomba helyezés, költségek:


Ha haza vitte az autót, akkor sem pihenhet, ugyanis ekkor kezdődik a szakadatlan ügyintézés folyamata. A járművet először is honosíttatni kell. Ezenkívül ellenőrizni a műszaki állapotot, valamint, hogy megfelel-e a környezetvédelmi szempontoknak. Ha valami nincs rendben, vagy az autón nincs műszaki vizsga, akkor hazai vizsgát kell tenni. Ezután a vámhivatal következik, ahol megállapítják a regisztrációs adó mértékét, amit egyből be is lehet fizetni. Ha az autószállítás külföldről, Európán kívülről valósul meg, akkor a vámot is kiszabják. Vámazonosító számot is kell kérni a NAV egységes ügyfél nyilvántartása miatt. Ha itt végzett, akkor az okmányiroda a következő állomás. Itt már kötelezőt is lehet kötni az autóra, valamint kiválthatja a forgalmit, valamint a törzskönyvet is. Utóbbit postán küldik ki. Ezekért körülbelül 12 ezer forintot kell kiadni, valamint a két rendszámtábláért 8500 forintot. Azonban ezzel még nincs vége, ugyanis van egy utolsó tétel, ami nem más, mint a 600 forintos érvényesítő címke. Alapvetően az autóbehozatal ügyintézés folyamata körülbelül egy napot vesz igénybe. Nagyon fontos, hogy az összes szükséges irat rendelkezésre álljon és magával vigye a megfelelő ügyintéző intézményekbe. Ha nem szeretne egész nap hivatalokba lótni-futni, akkor fizethet is, hogy ezt más intézze Ön helyett, azonban ez nem olcsó mulatság. Meg kell jegyeznünk azt is, hogy sok vállalkozás hoz be külföldről autókat, ez is egy opció lehet. Külföldi autó behozatal tekintetében az Autómentő Kereső pedig pozíciódnak megfelelően nyújthat segítséget!

 

Autószállító cégek, kattints ide! Vissza a bejegyzésekre

Cégeknek

Azonnal látható az autómentők pozíciója
0-24 szolgáltatás
Alacsony éves díj
Ingyenes tanácsadás

Magánszemélyeknek

Gyors autómentés bárhol, bármikor
Non-Stop autószállítás
Nincsenek felesleges plusz költségek
Egyszerű, gyors kommunikáció