Nemzetközi Költöztetés Költséghatékonyan
Nemzetközi Költöztetés Költséghatékonyan
Nemzetközi költöztetés az Autómentő Keresővel? Ha menni kell akkor csináljuk okosan!
Nemzetközi Költöztetés Költséghatékonyan

Nemzetközi költöztetés országhatáron innen és túl

Akinek már volt része költözésben, az valószínűleg tisztában van vele, hogy mennyire nem egyszerű, nem beszélve egy nemzetközi verzió megszervezéséről. Nem könnyű feladat összepakolni egy egész életet és átköltöztetni egy másik helyre, főleg, ha nem egyedül költözünk, hanem az egész családdal. Képzeljük csak, milyen az, amikor az ember külföldre költözik. Talán kijelenthető, hogy akkor igazán stresszes a folyamat. A költözés eleve egy stresszes szituáció, így nem csoda, hogy aki külföldre akar költözni, annak már a gondolatra görcsbe szorul a gyomra. Pedig a nemzetközi költözésnek sem kell feszült folyamatnak lennie.

 

Nemzetközi költöztetés - amit tudni érdemes

Alapvetően bármilyen oka lehet annak, ha az ember külföldön képzeli el az életét. Ha csak rövid időre megy, akkor általában nincs szükség az egész lakás költöztetésére, azonban, ha évekre kiköltözik vagy végleg búcsút int az országnak, akkor a berendezési tárgyak nagy részét is magával kell vinnie. Kivételek mindig akadnak, akik inkább kint akarnak berendezkedni és mindent ott megvásárolni vagy bútorozott helyre költöznek, azonban most azokról van szó, akik a berendezési tárgyaikat is magukkal szeretnék vinni. Ha Európán belüli szállításról van szó, akkor javarészt közúton történik a szállítás. Akár csak egy átlagos belföldi szállítás esetében, a szállító járművek, valamint a csomagolás létfontosságú kérdések. Attól függően, hogy hova szeretne költözködni, számolni kell az ország specifikus szabályozásokkal. Például az adó- és vám szabályokkal, az út- és szükség esetén komp díjakkal. Stresszesnek hangzik és valóban az is. Kivéve, ha egy olyan nemzetközi költöztetőt bíz meg, aki kellő tapasztalattal rendelkezik és tud segíteni a fentebb említettekben. Egy másik eset, amikor szintén költözésről van szó, azonban nem Európa területén belül. Ekkor általában kontinens váltásra kerül sor, így a vízi vagy a légi szállítás jöhet szóba. Ebben az esetben is érdemes nemzetközi költöztető segítségét kérni, hisz segítő kezet nyújthatnak a költözéssel kapcsolatban, már csak információ szintjén is.


Nemzetközi költöztetés külföldről haza

Nemzetközi költözésen belül létezik még egy kategória, még pedig a külföldről való haza költözés. A költöztető cég segítsége itt is hasznos lehet, különösen, ha az Európai Unión kívülről szeretne Magyarországra költözni. Tudnak segíteni a vámkezeléshez szükséges okmányok tekintetében, hogy mire lesz szükség, a költözés teljes folyamatában, valamint a járművünk szállításáról és forgalomba helyezéséről. Attól függetlenül, hogy honnan hová szeretnénk költözni, a teljes folyamat úgy néz ki, hogy először megtörténik a felmérés. Ez történhet személyesen, de akár elektronikusan elküldött adatok alapján is. A költöztető cég megállapítja, hogy milyen mennyiségű áruról van szó, valamint felmérik azokat a tényezőket, melyek szerepet játszhatnak az ár kialakításában, végül a megrendelővel egyeztetve tisztázzák, hogy pontosan milyen szolgáltatást szeretne igénybe venni. A felmérést követően, pár nap eltelte után megkapja az árajánlatot, valamint a szükséges tudnivalókat. A csomagolást végezhetjük is, így olcsóbb lesz, de ha biztosra akarunk menni, akkor kérhetjük a költöztető cég segítségét is. Alapvetően érdemes biztosítást igénybe vennünk a szállítandó árura. Az árajánlat elfogadása után történik meg a pontos egyeztetés, hogy mikor jön el a nagy nap. Attól függően, hogy honnan hova költözünk, más és más lehet a ránk vonatkozó információ, más és más nehézségek adódhatnak. Éppen ezért jó, ha minden kapott információt lejegyezünk, de valószínűleg a költöztető cég ezt át is fogja küldeni nekünk. A költöztetést egyedül is véghez vihetjük, azonban sokkal jobban járunk, ha segítséget kérünk, hisz így rengeteg teher lekerül a vállunkról!

 

Nemzetközi Költöztetés - Miben segíthet az Autómentő Kereső?

Első lépésként, ha a nemzetközi költöztetés elkerülhetetlen, akkor költözni vágyónak meg kell adnia a helyzetét. A rendszer ezután megjeleníti a helyzetét a térképpen és utána távolsági sorrendben listázza az autómentő segély szolgálatokat. A partnerek vagy foglalkoznak költöztetéssel is vagy van kapcsolatuk azokkal akik igen. A következő lépés, hogy kiválasztja a számára legmegfelelőbb segélyszolgáltatót. Mivel a partnerek száma folyamatosan nő, ezért a költözni vágyók egyre nagyobb kínálatból tudnak választani. Az utolsó lépés, hogy kiválasztja a kapcsolat-felvételi lehetőségek közül a számára legideálisabbat és felveszi a kapcsolatot az autómentő segélyszolgálat, jelen esetben a költöztető cég diszpécserével. Elmondja neki a legfontosabb információkat, majd a lefixálják a részleteket. Az Autómentő Kereső tehát mindkét oldal számára számos előnnyel jár, így megéri élni vele. Ha eddig még nem használtad, akkor érdemes adni neki egy esélyt, ha bajban vagy, biztosan nem fogsz csalódni. Az Autómentő Kereső nem csak hazai, de nemzetközi viszonylatban is jól alkalmazható rendszer. Nincs felesleges időhúzás, gyorsan, bárhol, bármikor segítséghez juthat a bajba jutott autós, ami egy baleset vagy lerobbanás során létfontosságú tud lenni. Nem beszélve azokról akik "kisebb teher költöztetését" szeretnék megrendelni!

Nemzetközi költöztetés, add meg a helyzetedet! Vissza a bejegyzésekre

Cégeknek

Azonnal látható az autómentők pozíciója
0-24 szolgáltatás
Alacsony éves díj
Ingyenes tanácsadás

Magánszemélyeknek

Gyors autómentés bárhol, bármikor
Non-Stop autószállítás
Nincsenek felesleges plusz költségek
Egyszerű, gyors kommunikáció