Tipp: 3 intő jel, amely az autó komoly meghibásodására utal

Akkumulátor, olajnyomás és hűtővíz

 

A modern autók egyik legnagyobb előnye, hogy rögtön jelzik, ha valami nem rendeltetésszerűen működik gépjárművünkben. Azonban a műszerfal tucatnyi jelzését sok esetben nem tudjuk értelmezni. Éppen ezért aktuális cikkünkben sorra vesszük azokat a jelzéseket, amelyet minden esetben komolyan kell vennünk, ha meg akarjuk óvni autónkat a komoly, hosszú távú károktól.

A műszerfalon található jelzések különböző csoportokra oszthatók, azonban prioritás szempontjából most csak a vészjelzéseket fogjuk tárgyalni, mivel ezek azok az lámpák, amelyek felvillanása akár a közlekedésre is veszélyes hibát jelezhet.

 1. Akkumulátor / generátor hiba

A kis akkumulátor ikont szimbolizáló lámpa felvillanását érdemes komolyan venni, ha nem szeretnénk, hogy autónk egy váratlan pillanatban megálljon. Ez a jelzés arra figyelmezteti az autóvezetőt, hogy az akkumulátor gyenge, tehát nem megfelelő a töltöttsége. Azonban, ha az aksi töltése után továbbra is világít ez a jelzőlámpa, akkor az akkumulátor elhasználódása, a generátor gyengélkedése vagy egyéb kontakthiba állhat a háttérben, ezért érdemes a problémával szerelőhöz fordulni.

 1. Alacsony olajnyomás

A motor alacsony olajszintjét jelzi az olajos kannát szimbolizáló jelzőlámpa felvillanása. A lámpa villogása, vagy folyamatos égése a motor megfelelő működését veszélyeztetheti. A lehetséges okok tárháza széles, a hiba adódhat a motor kenőanyagának alacsony szintjéből, ezért érdemes az olajszintet mielőbb kiegyenlíteni. A jelzőlámpa felvillanhat az olajszivattyú eldugulásából, elhasználódásából, vagy az injektor fúvókájának meghibásodásából is.

 1. A vízhőfok túl magas

Ha ez a jelzőlámpa felvillan, valószínüleg gépjárművünk hűtőfolyadéka túllépte a megengedett értéket. A kiegyenlítő tartály zárókupakját csak a motor visszahűlése után szabad levenni, hiszen a rendszerben túlnyomás uralkodik, így fennáll az égési sérülés veszélye. Ha a túlforrósodás dugóban történő araszolásnál lép fel, akkor hasznos lehet elindítani nagy fokozaton a fűtést, ugyanis ilyenkor hőt vonunk el a motortól, ami csökkenti a hűtőfolyadék hőmérsékletét. Igyekezzünk az elpárolgott folyadékot minél hamarabb pótolni! Hűtőfolyadékként pedig desztillált vagy ioncserélt vizet, de a legjobb, ha speciális hűtőfolyadékot alkalmazzunk!

Ak Autósegély

Autómentés Szeged Autómentő Autószállítás

 • Telephely: Autómentés Autószállítás Szeged
 • Indulópont: 6723 Szeged, Budapesti körút 34.
 • Telefon: +36709458383
 • E-mail cím: automentokereso69@gmail.co

Autómentés Szolgáltatás típusa:

autómentő

Autómentő km díj: megbeszélés szerint

 • 1 HUF / km
 • 0 EUR / km
 • 0 USD / km
 • 0 CHF / km
Ha közelben lévő további szolgáltatókat szeretnél megnézni, akkor add meg a pozíciódat és máris mutatjuk! Ha főoldalról, keresés után érkeztél erre a szolgáltatói lapra, akkor a lap alján a "vissza" gombra kattintva tudsz visszalépni a közeledben lévő autómentők listájához!
Pozíció megadása

Telephely bemutatkozása:

Autósegély terén végzett szolgáltatásaink főleg Dél-Magyarországi területre terjed ki, de természetesen az ország egész területén is tudunk mentést végezni. Műszaki hibás, karambolos autók mentése szállítása non stop gyors szerviz. A 0-24 megjelölés a cégem nevében természetesen azt jelenti, hogy a hét minden napján 24 órában fogadom ügyfeleim hívását, hogy az autómentés mihamarabb megkezdődjön.

Lépj kapcsolatba a telephellyel!

Géppark

Bármilyen járművel is kerülsz bajba, mindenre van megoldásunk! Válassz igényeidnek megfelelően!

Iveco

Jelenleg cégem személygépkocsi baleseti és műszaki mentésére is szakosodott.

Cégeknek

Azonnal látható az autómentők pozíciója
0-24 szolgáltatás
Alacsony éves díj
Ingyenes tanácsadás

Magánszemélyeknek

Gyors autómentés bárhol, bármikor
Non-Stop autószállítás
Nincsenek felesleges plusz költségek
Egyszerű, gyors kommunikáció