Autószállítás Budakalász Kisokos: Parkolási tippek

Az egyszerűbb és gyorsabb manőverezésért

Ha autóval közlekedünk, nem csak a kényelmi és gyorsasági faktorokat kell szem előtt tartanunk, de törekednünk kell a szabályos és biztonságos vezetésre is, amelynek a parkolás is szerves részét képezi. Sok ember nem érzi magabiztosnak parkolási tudását, ezért állandó görcsben, pánikban van, ha parkolási manőverre kényszerül. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a tényezőket, amelyek betartásával egyszerűbben kezelhetők a parkolással kapcsolatos szituációk is.

A parkolás türelemjáték, ennél fogva nagy fokú koncentrációt igényel a sofőrök részéről. A jogosítvány megszerzésének kulcsfontosságú pontja a jól elsajátított parkolási technika, azonban az igazi rutin csak sok gyakorlással alakul ki. Leggyakrabban kétféle parkolási technikát alkalmazunk, a merőleges és a párhuzamos beállást. Az előbbi az egyszerűbb manőver, itt lényegében csak arra kell odafigyelnünk, hogy megfelelő ívben kanyarodjunk és a felfestett vonalak határain belül maradva foglaljuk el a parkolóhelyet. A második eset a párhuzamos parkolás, amikor az út szélén két autó között lévő szabad helyre szeretnénk beállni. Párhuzamos parkolásnál mindig tartsuk szem előtt, hogy kellően tágas helyre kormányozzuk be autónkat és ne feledkezzünk meg a három darab visszapillantó tükör, valamint az index használatáról sem.

Fontos továbbá, hogy soha ne parkoljunk nagy sebességgel, mindig igyekezzünk kis gázzal, precízen elfoglalni a parkolóhelyet! Tartsuk szem előtt azt is, hogy nem egyedül uraljuk a parkolót! A hanyag parkolás a többi autóssal szemben egyáltalán nem etikus, sőt még mindemellett szabálytalan is. Bizonytalan sofőrök törekedjenek tágasabb parkolóhelyeket keresni és fokozott koncentrációval elvégezni a manővereket.

A parkolási rutin kellő gyakorlással könnyen elsajátítható, azonban a modern autók sok esetben már kvázi helyettünk oldják meg ezt a gyakorlatot is. A parkolósegéddel ellátott autók a kényelmi autózást hivatottak tökéletesíteni, ugyanis radar alapú érzékelők és automatikus kormányzás segítségével képesek önműködően végrehajtani a párhuzamos, vagy merőleges parkolási manővereket is. Mindemellett a gázpedál kezelése, valamint az előre- illetve hátramenet kiválasztása, és persze a fékek működtetése még egy időre a vezető feladata marad.

Autómentés Budakalász

Autómentés Budakalász Autómentő Autószállítás

  • Telephely: Budakalászi Autósegéy
  • Indulópont: 2011 Budakalász, József Attila 75
  • Telefon: +36709458383
  • E-mail cím: automentokereso32@gmail.co

Autómentés Szolgáltatás típusa:

autómentő

Autómentő km díj: megbeszélés szerint

  • 1 HUF / km
Ha közelben lévő további szolgáltatókat szeretnél megnézni, akkor add meg a pozíciódat és máris mutatjuk! Ha főoldalról, keresés után érkeztél erre a szolgáltatói lapra, akkor a lap alján a "vissza" gombra kattintva tudsz visszalépni a közeledben lévő autómentők listájához!
Pozíció megadása

Telephely bemutatkozása:

Lerobbant az autó? Nem kell pánikolni! Autószállítás Budakeszin belül fix díjon. Szolgáltatásaink: 024 M1 Autósegély , autómentés azonnal indulunk. Műszaki mentés, autópálya mentés Budaörs, Biatorbágy, Herceghalom körzetében is. Országosan is helyt állunk bármikor! Akár 30 percen belül érkezünk a közeli helyszínre! Hívjon minket bármely nap és órában, ha segítségre van szüksége!

Lépj kapcsolatba a telephellyel!

Géppark

Bármilyen járművel is kerülsz bajba, mindenre van megoldásunk! Válassz igényeidnek megfelelően!

Cégeknek

Azonnal látható az autómentők pozíciója
0-24 szolgáltatás
Alacsony éves díj
Ingyenes tanácsadás

Magánszemélyeknek

Gyors segítség bárhol, bármikor
Non-Stop autószállítás
Nincsenek felesleges plusz költségek
Egyszerű, gyors kommunikáció