Kisokos: Villámgyors kárbejelentés mobilappon keresztül

Viszlát, kék-sárga baleseti bejelentő!

Senki sem szeret apróbb parkolási balesetek, karcolások után a biztosítóhoz rohangálni. Szerencsére hazánkban már elérhető a Magyar Biztosítók Szövetsége által létrehozott applikáció, melynek segítségével akár egy napon belül letudhatjuk az egész kártérítési procedúrát.

Több magyarországi biztosító csatlakozott a projekthez, amivel egyszerűbbé és gyorsabbá alakították az autós balesetek után szükséges ügyintézést. A jellegzetes kék sárga baleseti bejelentő nyomtatvány helyett okostelefonunk segítségével felvehetjük a baleset adatait. Az alkalmazás Android és iOS rendszerre is elérhető, de akár használhatjuk az online felületet is.

Az E-kárbejelentőnél nem szükséges felkeresnünk biztosítónkat, hiszen a kitöltés és az aláírás után adatainkat rögtön továbbítják a Magyar Biztosítók szövetségének és a szerződött biztosítóknak is. Ha rendelkezünk érvénes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással, akkor kapunk elektronikusan egy egyedi QR kódot, amely tartalmazni fogja adatainkat, ezzel is meggyorsítva a folyamatot. Érdemes ezt előre megcsinálni, hogy a baleset helyszínén ne menjen vele az idő.

 

Nézzük az adatfelvétel folyamatát!

Rögtön megjelenik egy ablak részletes információkkal a bejelentés menetéről. Ezt a tovább gombra kattintva meg is kezdhetjük. Tehetjük ezt saját mobilunkon, de egytelefonos bejelentésre is van lehetőség. Kétkészülékes folyamatnál az indító fél képernyőjén megjelenő PIN-kód segítségével tudjuk párosítani az eszközöket. Ha ez sikerült, átléphetünk a kárbejelentés felületére. A sárgával jelölt mezők kitöltése kötelező, viszont opcionálisan egyéb adatokkal is kiegészíthetjük. Érdemes ezekkel is élni, hogy pontosabb képet tudjunk nyújtani a biztosítónknak a balesetről. Fontos megadnunk a baleset időpontját és helyszínét, illetve jelezzük, ha személyi sérülés vagy dologi kár keletkezett. Az említett QR kód beolvasásával már hozzá is adtuk autónk rendszámát, gyártmányát, típusát és járműfajtáját. Jelöljük meg a baleset felelősét, majd készítsünk ábrát a baleset körülményeiről. A kárleírásnál gépeljük be a körülményeket és a szerintünk legfontosabb információkat, de akár hangfájlban is csatolhatjuk. A sikeres beküldésről visszaigazoló e-mailt fogunk kapni.

+36709458383
 

Autómentés Hatvan Autómentő Szolgáltatók

Non-Stop Autómentés Hatvan Autómentő Szolgálatásaink:

Hatvan autómentő éjjel-nappal. Kisbuszok, furgonok, személygépkocsik műszaki mentése és szállítása. Autónyitás, bikázás, félretankolás, kerékcsere, helyszíni javítások. Autószerviz, gumiszerviz szolgáltatás.

Görgess balra, vagy koppints a cégre a kapcsolatfelvételhez és a további adatokhoz! swipe

Telephely Km díj Info Autó adatok

Cégeknek

Azonnal látható az autómentők pozíciója
Ingyenes alapszolgáltatás
További csomagok alacsony havidíjjal
Ingyenes mobil app

Magánszemélyeknek

Gyors segítség bárhol, bármikor
Non-Stop autószállítás
Nincsenek felesleges plusz költségek
Egyszerű, gyors kommunikáció