Kisokos: Szabályosan az utakon határainkon túl télen is

Mire figyeljünk külföldi kiruccanásainkon?

 

Téli gumi, hólánc pipa? Most elmondjuk, hogy szomszédainknál milyen fontos szabályokat kell betartani télen. Sorra vesszük Ausztriát, Romániát, Szlovákiát és Szerbiát.

Osztrák utakon

Kötelesek vagyunk téli abronccsal felszerelt járművel érkezni, ha november elseje és április közepe közötti időszakban látogatunk el Ausztriába. Hólánc nélkül semmiképp ne induljunk el, a határon akár vissza is fordíthatnak a felszerelés hiányában, még akkor is, ha csak átutazóban vagyunk. A forgalom akadályozása és balesetokozás esetén több ezer eurós bírságot is a nyakunkba szabhatnak. Ha telefonálsz vezetés közben és elkapnak, kb. 8000 ezer forintnak megfelelő helyszíni bírságot kell fizetned.

Erdélyi kirándulás

Nyári guminkat eszünkbe se jusson használni - egyébként se – november 15. és március 31. között, ha romániai kiruccanást tervezünk. Erre különösen ügyelnek, ha emiatt okozunk balesetet vagy torlódást azon felül, hogy a biztosító nem fog fizetni, a kártérítés mellett a hatóságok büntetést is kiszabhatnak. A hólánc ugyan nem kötelező, de gyakoriak a hóval fedett útszakaszok, ahol jól jöhet. Alkoholfogyasztás tekintetében szomszédaink is a zéró tolerancia elvét vallják.

Szlovákiában autózva

Északi szomszédainknál időjárástól függ a téli abroncsok használata, hóban és jeges utakon természetesen kötelező a használata. Négyévszakos gumikkal is lehet hajtani, azonban a nyári gumival közlekedőknek kb. 20 forintos büntetésre kell számítaniuk. A gyorshajtásra különösen érzékenyek, többszázezer forintos büntetéssel kell számolnia annak, aki nem tartja be a korlátozásokat. A 70 méteres követési távolságot is tartsd be, illetve semmiképp se telefonálj vezetés közben!

Végül, de nem utolsó sorban Szerbia

Novembertől áprilisig indokolt esetben kötelező a téli gumi, vagy hólánc használata. Aki kisgyermeket az első ülésen ölben utaztat, azt a komoly pénzbeli büntetésen kívül akár harminc nap börtönnel is sújthatják.

Bátran vágjunk neki külföldi utazásainknak télen is, viszont tartsuk szem előtt az általános és a helyi szabályokat is, hogy a büntetések elkerülése mellett balesetmentes élményben legyen részünk.

+36709458383
 

Autómentés Nagykanizsa Autómentő Szolgáltatóink

0-24 Autómentés Nagykanizsa Autómentő Szolgáltatásaink:

Non-Stop autómentés Nagykanizsa környékén és az M7-es autópályán. Bikázás, kerékcsere, ajtónyitás, helyszíni javítás. Autószerviz, gumiszerviz szolgáltatások. Gépmentés, gépszállítás, előre tervezett autószállítás Európából.

Görgess balra, vagy koppints a cégre a kapcsolatfelvételhez és a további adatokhoz! swipe

Telephely Km díj Info Autó adatok

Cégeknek

Azonnal látható az autómentők pozíciója
Ingyenes alapszolgáltatás
További csomagok alacsony havidíjjal
Ingyenes mobil app

Magánszemélyeknek

Gyors segítség bárhol, bármikor
Non-Stop autószállítás
Nincsenek felesleges plusz költségek
Egyszerű, gyors kommunikáció