Kisokos: Maximális felkészültség

Ezeket a felszereléseket ne felejtsd el bepakolni az autódba!

 

Soha nem lehetünk elég elővigyázatosak, pláne, ha autózásról és vezetésről van szó. Éppen ezért érdemes minden olyan eszközt beszereznünk, amellyel biztonságosabbá tehetjük önmagunk és utasaink számára is az utazást. Ezeket a tartozékokat alapvetően két kategóriába sorolhatjuk: kötelező és ajánlott felszerelések. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabbakat!

  1. Kötelező tartozékok

Az elsősegély nyújtó felszerelés meglétét közúti ellenőrzésnél megnézi a rendőr, ezért kötelező jelleggel a gépkocsinkban a helye. Baleset esetén komoly következményekkel, akár még szabadságvesztéssel is járhat, ha nem tudunk megfelelő eszközökkel segítséget nyújtani a sérültnek. A speciálisan, szabvány szerint összeállított elsősegélynyújtó készlet részét képezik többek között a legfontosabb sebkötözők, vágóeszközök és fertőtlenítésre, sterilizálásra alkalmas szerek. Kötelező jelleggel be kell pakolnunk az autónkba az elakadásjelző háromszöget is, mivel, ha az autónk lakott területen kívül robban le és nem tudjuk kitenni a megfelelő jelzést, büntetést szabhatnak ki ránk. Autópályán ajánlott 150-200, autóúton pedig legalább 100 méterrel a gépkocsi mögött elhelyezni a háromszöget, ezzel a többi autós tudtára adni az álló gépjármű okát.

  1. Ajánlott felszerelések

Ha szakadó esőben, vagy egyéb rossz látási körülmények között szállunk ki az éppen lerobbant autónkból, kötelező láthatósági mellényt húznunk, mivel ilyen esetben a mellény hiányáért akár meg is büntethetnek minket. Érdemes tehát a láthatósági mellényt is kötelező elemek sorába vennünk, mivel bármikor jó hasznát vesszük, hiszen figyelemfelkeltő jelzést nyújt jelenlétünkről a velünk együtt közlekedők számára. Ugyancsak extra biztonságérzetet ad a poroltó készülék. Tűzeset léphet fel az autónkban akár egy elektromos hiba miatt is, s a lángra kapó alkatrész azonnali eloltására gyors segítséget nyújthat egy kéznél lévő poroltó. Az igazán elővigyázatosak az évszaknak megfelelően plusz tartozékokkal bővíthetik autós „túlélő készletüket”. Téli időszakban életmentő lehet egy elfekvő indító/bikakábel, hólánc, jégoldó vagy jégkaparó, de évszaktól függetlenül mindig legyen az autónkban egy pokróc, egy üveg ásványvíz és esetleg egy zseblámpa.

+36709458383
 

0-24 Autómentés Keszthely Autómentő Szolgáltatóink

Non-Stop Autómentés Keszthely Autómentő Szolgáltatásaink:

Autómentés, autószállítás, műszaki mentés éjjel nappal Keszthely körzetében, országosan és az M7-es autópálya vonalán. Helyszíni mentés, bikázás, félretankolás, autónyitás azonnali indulással. Gépszállítás, kamionmentés, hajószállítás sem akadály.

Görgess balra, vagy koppints a cégre a kapcsolatfelvételhez és a további adatokhoz! swipe

Telephely Km díj Info Autó adatok

Cégeknek

Azonnal látható az autómentők pozíciója
Ingyenes alapszolgáltatás
További csomagok alacsony havidíjjal
Ingyenes mobil app

Magánszemélyeknek

Gyors segítség bárhol, bármikor
Non-Stop autószállítás
Nincsenek felesleges plusz költségek
Egyszerű, gyors kommunikáció