Elektromos autó kisokos

Zölden a zöld jövőért – az utakon is

Hazánkban több nagyvárosban is kedvezőtlen a légszennyezés mértéke. A magyar lakosság körében is kezdenek elterjedni az elektromos autók, melyek nem bocsátanak ki káros anyagokat, így hozzájárulhatnak a levegő minőségének javulásához.

 

Kinek jár a zöld rendszám?

Ezeket a járműveket miniszteri rendelet alapján világoszöld alapszínű különleges rendszámtáblával helyezik forgalomba. Környezetkímélő járműnek számít az összes tisztán elektromosan hajtott gépkocsi. Léteznek úgynevezett plug-in hibrid autók, melyek elsősorban a hagyományos autókhoz hasonlítanak, viszont a hajtásukat elektromos motorok is segítik. A hibrid kocsiknak legalább 25 kilométert meg kell tudniuk tenni elektromos hajtással, így ezek is zöld rendszámot kaphatnak. Fontos kiemelni, hogy ezt a bizonyos zöld rendszámot kizárólag a gyártók által kiállított típusbizonyítvánnyal tudjuk igényelni a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál.

Elterjedésüket a hatóságok is támogatják különböző, például nem kell fizetni utánuk az átírási illetéket, a cégautó adót is a regisztrációs adót. Ezen kívül díjmentesen parkolhatnak a fővárosban, illetve több vidéki nagyvárosban is, például Kaposváron, Debrecenben és Szolnokon is. A plug-in hibridek kapcsán változtatásokra van kilátás, sokak szerint igazságtalanul kaptak azonos előjogokat, mint a zéró-kibocsátású társaik.

 

Hol töltsem az elektromos autómat?

A legkézenfekvőbb megoldás, ha otthonunkban töltjük fel az akkumulátort, azonban ez sok esetben nem kivitelezhető. Magyarországon is az elmúlt években elkezdődött a nyilvános elektromos töltőállomások kiépítése, amelynél többfajta közül válogathatunk. Országszerte számos töltőállomás található, melyeknél általában telefonos applikáción kell regisztrálnunk, ilyen például az ELMŰ és az Eon által kiépített hálózat. Ide saját kábelünket kell vinnünk, a töltés ideje alatt ingyenes a parkolás. Utazást segítő töltőállomások is kezdenek elterjedni, amelyeket általában autópályákon és főbb utak mentén helyezik el. Ezek úgynevezett villámtöltők, melyekkel 15-20 perc alatt fel tudjuk tölteni autónk akksiját és indulhatunk is tovább. Sajnos ebből egyelőre hazánkban korlátozott mennyiség áll rendelkezésre.

A közelünkben levő töltőállomásokról természetesen interneten tudunk tájékozódni.

+36709458383
 

Autómentés Autómentő Segélyszolgálatok Gyöngyös Környékén

Autómentés Gyöngyös Non-Stop Autómentő Szolgáltatásaink:

0-24 Gyöngyös Autómentés Autómentő szolgálatok az M3-as autópálya teljes hosszán. A szolgáltatók külföldön és belföldön is vállalják a teljes körű autómentést, autószállítást, furgonmentést, zárnyitást, gépmentést és szállítást. Autószerviz, gumiszerviz autómentés Gyöngyös.

Görgess balra, vagy koppints a cégre a kapcsolatfelvételhez és a további adatokhoz! swipe

Telephely Km díj Info Autó adatok

Cégeknek

Azonnal látható az autómentők pozíciója
Ingyenes alapszolgáltatás
További csomagok alacsony havidíjjal
Ingyenes mobil app

Magánszemélyeknek

Gyors segítség bárhol, bármikor
Non-Stop autószállítás
Nincsenek felesleges plusz költségek
Egyszerű, gyors kommunikáció